Porsche onthult: "Wilden met F1-sterrenteam naar Le Mans"

"Ik zou het geweldig hebben gevonden als we die line-up in actie konden zien tijdens de 24 uur van Le Mans. Het was ook zeker geen onrealistisch idee. Nico Hulkenberg had al gewonnen voor ons en met Fernando Alonso en Juan Pablo Montoya voerden we concrete gesprekken", aldus Porsche-kopstuk Fritz Enzinger in gesprek met Motorsport-Total.
De wederzijdse interesse van Formule 1- en WEC-coureurs in elkaars klasse werd aangewakkerd toen Hulkenberg bij zijn eerste poging de 24 uur van Le Mans wist te winnen en WEC-couoreur Andre Lotterer bepaald geen modderfiguur sloeg toen hij voor één race uitkwam voor Caterham in de Formule 1.
Omdat de kalenders van beide klassen overlap vertoonden kwam het echter niet tot de vorming van het sterrenteam. Saillant detail: was het wel zover gekomen en het drietal had gewonnen, dan had Montoya Alonso automatisch afgetroefd in de jacht op de Triple Crown.
Na zeges in Monaco en in de Indy 500, ontbreekt voor de Colombiaan enkel de zege in de 24 uur van Le Mans. Op het cv van Alonso ontbreekt enkel nog de zege in de Indy 500, nadat hij dit jaar met Toyota alsnog de bekendste langeafstandsrace wist te winnen.
Bekijk hieronder het interview van RacingNews365 met Giancarlo Minardi.

Top Headlines

Oudere Top Headlines