Verstappen: "Red Bull hoeft niks te forceren, omdat het pakket nu beter is"

Vorig jaar was het chassis van Red Bull ongenaakbaar en de motor wat minder. Nu lijken de rollen met de komst van Honda te zijn omgedraaid, maar over de hele linie wordt het pakket van dit jaar als beter dan dat van vorig jaar beschouwd. Dat maakt dat Max Verstappen het naar eigen zeggen op de baan wat 'makkelijker' heeft.
"Hoe beter het pakket van Red Bull is, hoe makkelijker het is om de auto te besturen. Je hoeft immers niet altijd op de limiet te rijden om het maximale resultaat in de wacht te slepen. Met een betere auto en betere motor heb je sneller de neiging om een betere inhaalkans af te wachten", aldus de Nederlander in gesprek met F1 Racing magazine. "Je bent dan niet meer afhankelijk van die ene do-or-die-actie."
"De laatste jaren kwamen we met de Renault-motor topsnelheid tekort en moesten we dus regelmatig wél iets forceren. Nu, met de komst van Honda, werken we toe naar een toekomst waarin we het op de baan wat 'makkelijker' hebben. Dat komt aan het eind van de rit bovendien de constantheid van het team ten goede."

Top Headlines

Oudere Top Headlines