Hamilton zeer emotioneel na recordzege in Portugal

Direct na de Grand Prix van Portugal stond Lewis Hamilton voor de camera. Voor de 92e keer in zijn carrière won hij een Grand Prix. Dat deed hij in stijl, want hij reed zijn teamgenoot Valtteri Bottas uiteindelijk helemaal zoek. Na afloop liet hij er geen gras over groeien en bedankte hij zijn team, Mercedes, dat hem aan het grootste deel van zijn 92 overwinningen heeft geholpen.
"Ik heb het allemaal aan hen te danken, iedereen in de fabriek die geweldig werk verrichten en blijven innoveren en blijven pushen. Jaar na jaar leggen zij de lat nog hoger en het is een privilege om met hen te mogen werken. Ik ben zo dankbaar voor alle momenten, de betrouwbaarheid van de auto is ongelooflijk. Niemand leunt achterover, iedereen blijft pushen ondanks al het succes. Dat inspireert me en het is geweldig om in zo'n omgeving te mogen werken."
Hij won de race met 25 seconden voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas, maar toch was het een lastig begin. Door de regendruppels en het gebrek aan grip was de eerste ronde chaotisch. "Het draaide allemaal om temperatuur vandaag, maar daar had ik bij het afstellen van mijn auto op gerekend. Het zou pas na de race gaan regenen, maar al meteen spetterde het", zo herinnert hij zich.
"Ik had geen goede start, maar in bocht zeven kreeg ik te maken met overstuur. Daarna deed ik het maar even rustig aan, want je wist niet hoe veel grip er op de rest van de baan zou zijn. Misschien had ik wat beter kunnen verdedigen ten opzichte van Bottas. Ik dacht 'ik kom later wel terug', en dat lukte gelukkig ook."
Hij kreeg zelfs nog even te maken met kramp, in de slotfase van de race. Dat nekte hem echter niet. "Het is een enorm fysieke sport, maar ik kreeg last van kramp in mijn kuit. Ik moest van het gas gaan op het rechte stuk, omdat het echt heel pijnlijk was. Ik moest er echter mee leven, het is wat het is, want je kan niet de hele ronde van het gas gaan", aldus de emotionele Hamilton.
"Ik had niet durven dromen dat ik hier vandaag zou zijn. Ik had geen glazen bol toen ik er voor koos om naar Mercedes te gaan en de samenwerking met iedereen hier aan te gaan. Ik probeer het beste van elke dag te maken, iedereen roeit dezelfde kant op en daarom zijn we zo succesvol", zo looft de Brit zijn team. Woorden van zijn eigen prestatie kan hij niet vinden.
"Ik moet het nog even laten bezinken, ik kan de woorden er momenteel niet voor vinden."

Top Headlines