Pietro Fittipaldi: "Bekende achternaam is een zegen, geen last"

De naam Fittipaldi is één van de bekendste namen uit de moderne racerij. Voormalig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi maakte tot halverwege de jaren '90 nog furore in de IndyCar, tegelijkertijd deed diens neefje Christian Fittipaldi mee in de Formule 1.
Nu staat er weer een nieuwe telg van de racende familie aan de poorten van de Formule 1 te rammelen. DTM-coureur Pietro Fittipaldi staat al als testrijder onder contract bij Haas F1 en in de toekomst hoopt hij een vaste plek op de Formule 1-grid te bemachtigen. Zij naam heeft hij op weg naar zijn ultieme doel nooit als een belemmering gezien.
"Het is juist een voorrecht om met deze naam te mogen racen. Het is immers mijn grootvader (Emerson Fittipaldi, red.) die me heeft geïnspireerd om hetzelfde te gaan doen als hij", aldus Pietro in gesprek met Speedweek.
Van enige extra druk is wat Fittipaldi betreft dan ook geen sprake: "Druk is er altijd, maar dat gaat niet per se gepaard met een dragen van een grote racenaam als Fittipaldi. Niets of niemand oefent meer druk op mij uit dan ikzelf."

Top Headlines