Horner jubelt: "Red Bull lijkt wereldrecord verbroken te hebben"

De derde plaats van Max Verstappen was het maximale voor de Nederlander, zo oordeelt Christian Horner: "Hij heeft alles uit de race gehaald en scoorde een welverdiende derde plaats, waarmee hij zijn 40ste podium in de Formule 1 voor zich opeiste."
Teamgenoot Alexander Albon kende een draak van een race en werd zelfs door Verstappen op een ronde gezet, waarna hij uiteindelijk twaalfde finishte. "Het was een moeilijk race voor Alex, die bij de start veel posities verloor. Na de eerste ronde kwam hij als elfde door. Toen hij eenmaal op stoom kwam zat hij vast in een DRS-trein en sleten zijn banden snel. Vervolgens had hij een behoorlijk tempo, maar kwam hij vast te zitten achter Kimi Raikkonen. We moesten hem wegens hoge bandenslijtage wederom naar binnen halen."
Daar waar Albon faalde, schitterde de Red Bull-pitcrew. "Onze crew lijkt opnieuw het wereldrecord voor snelste pitstop te hebben verbroken. Ze voltooiden drie pitstops in minder dan 1,9 seconde. Een geweldige prestatie."
Ook had Horner ook nog even kort een mooi woordje over voor Lewis Hamilton. "Felicitaties aan Lewis voor het breken van het record voor F1-overwinningen en ook aan onze pitcrew."
Het pitstoprecord in de Formule 1 staat momenteel op 1,82 seconden en is, vanzelfsprekend, in handen van Red Bull.

Top Headlines

Oudere Top Headlines