Max Verstappen wil Nico Hulkenberg als teamgenoot bij Red Bull

De vraag is niet meer of Alexander Albon volgend jaar nog voor Red Bull rijdt, maar of hij het einde van dit seizoen wel gaat halen. Daar waar Max Verstappen solide naar een derde plaats reed, kwam Albon niet verder dan de twaalfde positie.
De Brit werd bovendien op een ronde gezet door zijn teamgenoot, terwijl hij een klinkend resultaat nodig had. Helmut Marko en Christian Horner lieten dit weekend wederom weten dat Albon moet presteren wil hij in 2021 bij Red Bull onder contract staan. Zijn slechte weekend doet hem geen goed.
Volgens Marko heeft Verstappen ook inspraak wie in 2021 zijn teamgenoot bij Red Bull wordt. "We vragen ook Max om zijn mening over de invulling van het tweede Red Bull-stoeltje, en we weten ook hoe hij er over denkt." De twee coureurs buiten de Red Bull-familie die worden overwogen door Marko en consorten zijn Sergio Perez en Nico Hulkenberg. Verstappen ziet in de Duitser in ieder geval een goede teamgenoot, zo vertelt hij tegenover de camera's van het Duitse Sky. "Nico is een geweldige kerel. Hij deed het twee weken geleden op de Nurburgring heel goed. Ik denk dat hij een goede teamgenoot zou zijn", aldus de Nederlander, die vervolgens benadrukte dat het niet zijn keuze was. In Portimao wilde Verstappen niet ingaan op de toekomst van Albon, maar hij heeft binnen Red Bull aangegeven dat Hulkenberg zijn voorkeur geniet. Dat de Nederlander niets heeft aan Albon is al tijden duidelijk.

Top Headlines

Oudere Top Headlines