Organisatie ‘Mongol Identity’ eist publieke verontschuldiging van Max Verstappen


‘Mongol Identity’, een organisatie in Schotland, opgericht om de Mongoolse identiteit te beschermen, heeft een openbare brief gestuurd aan Max Verstappen. De organisatie eist een publieke verontschuldiging van de Nederlander.
Volgens MI(Mongol Identity) heeft Verstappen een racistische uitspraak gedaan, nadat hij in aanraking kwam met Lance Stroll, tijdens de tweede vrije training in Portugal. Over de board-radio riep Max: ‘Wat een mongol’.
In Nederland is die uitspraak bekend van New Kids, een satirische serie en film, waarin het woord ‘mongol’ niks meer is dan een grappig scheldwoord wat je tegen je vrienden zegt. Maar Mongol Identity neemt dit niet zo op.
De organisatie maakt duidelijk dat het woord ‘Mongol’ vroeger veel is gebruikt als racistisch scheldwoord tegen de Mongoolse bevolking. De World Health Organisation heeft sinds 1965 ook het woord ‘mongool’ geschrapt voor iemand met het syndroom van down. Dit omdat het racistisch zou zijn.
Hierom eist de organisatie een publieke verontschuldiging van de Nederlander aan het adres van de Mongoolse gemeenschap. De volledige brief is hieronder te lezen:



Het bericht Organisatie ‘Mongol Identity’ eist publieke verontschuldiging van Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines