Rossi ontgoocheld na slechtste raceweekend in jaren

De tijden dat Valentino Rossi zijn tienduizenden fans in zijn kleuren,en voorzien van startnummer 46, nog kon belonen met zeges, liggen al enkele jaren achter ons. Met hooggespannen verwachtingen begon de routinier aan 'zijn' GP-weekend. Het werd een grote deceptie.
Een ontluisterende achttiende startpositie voor de Grand Prix beloofde al weinig goed en het werd alleen maar erger voor de Yamaha-coureur. In de openingsfase klom Rossi nog op naar een vijftiende positie, alvorens hij in aanraking kwam met Joan Mir. Een uitstapje door het grind wierp hem terug tot de laatste plaats. Toen Rossi enkele ronden later tot overmaat nog crashte, was zijn rampweekend compleet.
"Het was een van mijn slechtste weekenden in lange tijd, waarin we nooit op snelheid kwamen. We wisten dat het lastig ging worden hier, maar ik had verwacht beter voor de dag te komen in Mugello. Het was zwaar om vanuit de achterhoede te starten en mijn pace was ook niet goed", blikt Rossi teleurgesteld terug.
"Na mijn contact met Mir was alles verloren en toen ik vervolgens crashte was het drama compleet. Het hele weekend waren we veel te langzaam. We komen veel tekort op de rechte stukken en de acceleratie is ook niet best."
Maverick Vinales wist uiteindelijk beslag te leggen op een zesde positie, waarmee hij de beste Yamaha-coureur werd op gepaste afstand van winnaar Danilo Petrucci.

Top Headlines