Gasly jubelt na ijzersterke race: "Ik ben beter dan ooit"

Pierre Gasly wist dit weekend, niet voor het eerst in 2020, het maximale uit zijn AlphaTauri te halen. De Fransman stuurde zijn AT01 naar de vijfde plek op Portimao en komt daarmee op 63 punten. Alexander Albon, de man die hem vorig seizoen bij Red Bull verving vanwege zijn matige resultaten, heeft slechts een punt meer en dus kun je wel stellen dat Gasly zijn vorm helemaal heeft teruggevonden. De Fransman won zelfs een race en dat lukte Albon in de sterkere Red Bull RB16 nog niet.
Is de Gasly die we nu zien de beste Gasly ooit tevoren? "Ik denk wel dat dat zo is, ja", zo vertelt hij na afloop tegenover de media. "Ik heb nu wat meer ervaring en treed het weekend op een andere manier tegemoet", zegt de Fransman, die denkt dat hij zich nog op vele punten zou kunnen verbeteren.
"Ik heb echt genoten van deze race. Ik heb mij enorm vermaakt in de cockpit met de spannende gevechten op de baan. Ik ging goed op de zachte banden en kon ze goed managen aan het begin van de race. Toen de andere coureurs problemen hadden, kon ik aan het einde pushen en zo de Renaults, de McLarens en een Racing Point inhalen."
Dat maakte dat Gasly best of the rest werd achter de Mercedessen, Max Verstappen en Charles Leclerc. "Voor ons als team in het middenveld voelt de vijfde plaats achter de top drie teams als een overwinning dus ik ben erg blij met het resultaat. Vooral na al het werk dat de jongens hebben moeten verrichten om na vrijdag de auto opnieuw op te bouwen (zijn Honda-motor vloog in brand in de tweede vrije training, red.). Zij hebben veel energie hierin gestoken en ik ben blij dat ik ze deze vijfde plaats heb kunnen geven."

Top Headlines