Vettel GP zege Canada herhalen: "Laatste sector wordt cruciaal"

Het Circuit Gilles Villeneuve vormt decor voor de Canadese Grand Prix. Een stratencircuit dat bij veel coureurs erg geliefd is, zo ook bij Sebastian Vettel.
"Canada is een Grand Prix waar wij als coureurs erg naar uitkijken. We racen op een eiland, midden in Montreal. Een fantastische plaats met veel fans en in een unieke setting."
In tegenstelling tot in Monaco kan er op het stratencircuit in Montreal prima geracet worden. Door de jaren heen zagen we volop spectaculaire races. Vettel legt uit wat de sleutel tot succes in Canada is.
"De baan is de eerste training vaak erg glad, waarbij de grip gedurende het weekend beter wordt. Het is een stop-and-go baan, met lange rechte stukken en punten waar je zwaar in de remmen moet voor langzame bochten en chicanes."
"De laatste sector is de sleutel tot succes: je moet de hairpin perfect nemen en veel snelheid bij het uitacceleren meenemen het lange rechte stuk op richting de laatste chicane. Dat is het ideale punt om hier in te halen."
Met de krachtige Ferrari-motor in het achteronder hoopt Vettel de dominantie van Mercedes te doorbreken. "Vorig jaar startte is van poleposition en wist ik de race te winnen, 40 jaar nadat Gilles Villeneuve hier won. Ik zal er alles aan doen om dit jaar een goed resultaat te boeken."

Top Headlines

Oudere Top Headlines