Leclerc aast op revanche in Canada: "Goed resultaat moet mogelijk zijn"

Ondanks de dominantie van Mercedes wordt Ferrari een grote kans toegedicht om te zegevieren op het Circuit Gilles Villeneuve. De lange rechte stukken, waarop motorvermogen zo belangrijk is, zijn in het voordeel van de Italiaanse renstal.
Charles Leclerc was in Bahrein op weg naar zijn eerste zege in de koningsklasse van de autosport, maar viel door technisch falen terug naar de derde positie. Na een mislukte Grand Prix in Monaco aast de Monegask nu op revanche.
"De race in Canada moet een goede mogelijkheid zijn om een uitstekend resultaat te behalen. We moeten ervoor zorgen dat de auto goed voorbereid op het circuit verschijnt en alle details kloppen, zodat we het maximale eruit weten te halen."
Na de zeperd in Monaco, waar Leclerc als zestiende aan de race begon en schade opliep door een te agressieve rijstijl, ging hij terug naar de fabriek van Ferrari om zichzelf voor de bereiden op de Canadese F1-race.
"In de simulator in Maranello ben ik aan de slag gegaan om de auto en mezelf verder te verbeteren. Het circuit is erg uitdagend, omdat het bestaat uit verschillende soorten bochten, met een lang recht stuk waarop inhalen mogelijk moet zijn."
"Vorig jaar scoorde ik hier punten (in de Sauber red.) en mijn doelstelling is in deze editie beter te presteren. Ik hoop echt dat we een succesvol weekend beleven in Montreal."

Top Headlines