Binotto wil Vettel niet afvallen en onderzoekt Leclerc-pech

Charles Leclerc en Sebastian Vettel vertrokken vanaf de plaatsen één en twee en kwamen in omgekeerde volgorde na anderhalve ronde door. Leclerc wist zijn ervaren teamgenoot na een handjevol ronden terug te pakken, waarop hij dominant naar de zege leek te rijden. Een motorprobleem gooide roet in het eten.
"We gaan uiteraard alles checken", laat Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten ten overstaande van Sky Sports. "Charles heeft een geweldige race gereden, hier in Bahrein. We zijn zeer teleurgesteld met het resultaat, maar moeten naar de positieven blijven kijken. In de volgende Grand Prix zullen we sterker terugkomen."
Vettel had mogelijk een gooi naar de zege kunnen doen, ware het niet dat hij spinde in duel met Lewis Hamilton. De Duitser kwam uiteindelijk als vijfde over de eindstreep. "Sebastian maakte een foutje en die dingen gebeuren in een snelheidswedstrijd. Het is nooit makkelijk om in een Formule 1-wagen te racen en het is begrijpelijk."
Mercedes scoorde haar tweede dubbelzege van 2019 en heeft na twee wedstrijden al 87 WK-punten, waar de teller van Ferrari nu op 48 stuks staat.

Top Headlines