Ongekend. ‘Nikita Mazepin betaalt 20 miljoen euro per jaar voor het zitje bij Haas’


Nikita Mazepin rijdt volgend jaar voor het Haas Formule 1 Team. De Rus krijgt dit stoeltje niet zomaar aangeboden, maar moet daar een flink bedrag voor neerleggen. Dat weet het Italiaanse Corriere dello Sport te melden.
Volgens het blad betaalt Nikita, of eigenlijk vader Dmitry, een som van 20 miljoen euro aan Haas, wat in ruil daarvoor een stoeltje in de Formule 1 aanbiedt. De rus heeft een contract getekend voor meerdere seizoenen, maar dit bedrag is alléén voor 2021. Mocht Mazepin drie seizoenen rijden voor Haas, kan Günther Steiner 60 miljoen euro bijschrijven voor zijn equipe.


Ook salaris Schumacher bekend


Naast Nikita Mazepin komt Mick Schumacher te rijden bij Haas in 2021. De Duitser, die dit weekend de Formule 2-titel op zijn naam kan schrijven, hoeft niks te betalen voor het stoeltje in de F1. Maar de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zal Haas ook niks gaan kosten.
Het salaris van Schumacher, zo’n 600.000 euro per jaar, wordt voor de helft betaald door Ferrari, waar Mick een ‘junior’ van is. De Italiaanse renstal betaald Haas om Schumacher ervaring op te laten doen. 
De andere helft wordt betaald door de sponsoren van Schumacher. Hierdoor krijgt Mick de kans om zich te bewijzen in de koningsklasse van de autosport.
Het bericht Ongekend. ‘Nikita Mazepin betaalt 20 miljoen euro per jaar voor het zitje bij Haas’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines