Sergio Pérez was niet de eerste keus van Red Bull: ‘Helaas was hij niet meer beschikbaar’

Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, heeft in gesprek met F1-insider laten weten dat Sergio Pérez niet de eerste keus was om Alex Albon te vervangen. In eerste instantie wilde Marko zijn voormalig protegé, Sebastian Vettel, terughalen.
Maar de situatie verliep allemaal wat ongelukkig. Vettel kreeg, vóór het seizoen was begonnen, al te horen van Ferrari dat hij na 2020 niet meer voor de Italianen zou uitkomen. Op dat moment had Red Bull nog alle vertrouwen in Alex Albon.
Op het moment dat dat vertrouwen begon weg te ebben, was Vettel al getekend bij Aston Martin. Hierdoor probeerde Marko zo lang mogelijk vast te houden aan de Thai, in de hoop dat hij zich nog zou ontwikkelen. Helaas gebeurde dit niet, waardoor Marko moest gaan handelen.
“Op het moment dat Ferrari hem(Vettel, red.) liet gaan, waren onze stoeltjes voor 2021 gevuld. We waren er toen heilig van overtuigd dat Alex zich zó zou ontwikkelen, dat hij het seizoen daarop in de buurt van Max zou zitten. Dat heb ik ook tegen Sebastian gezegd”, zo begint Marko.
Maar al snel kwamen ze er bij Red Bull achter dat dit niet het geval zou zijn, maar toen was het al te laat. “Helaas hadden we het mis. Toen dat duidelijk werd, was Sebastian al van de lijst verdwenen. Daarom was Sergio Pérez de meest logische keuze voor ons”, aldus de Oostenrijker.
Het bericht Sergio Pérez was niet de eerste keus van Red Bull: ‘Helaas was hij niet meer beschikbaar’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines