F1 in het kort | Mercedes stelt Paul Ripke aan voor nieuwe rol binnen het team


In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om bekend te maken.
Mercedes implementeert nieuwe rol binnen het team
Het team van Mercedes heeft bekendgemaakt dat Paul Ripke de 'special advisor' van de Duitsers gaat worden. Dit is een nieuwe positie binnen het team en Ripke is dus de eerste die hem gaat bekleden. In deze positie zal hij zaken direct gaan rapporteren aan teambaas Toto Wolff.
Honda op vierde plaats
Pierre Gasly noteert bijna aan het einde van de tweede vrije training de vierde tijd als het gaat om topsnelheid. 

P10 in the FP2 standings so far P1 through the speed trap @kvyatofficial ???? #BahrainGP ???????? #F1 pic.twitter.com/bpBSHGBzi3
— Formula 1 (@F1) March 29, 2019







Deelnemers W-series definitief bekend: één Nederlandse coureur
Beitske Visser is officieel geselecteerd als coureur voor de nieuwe vrouwelijke raceklasse W-serie. De Nederlandse, die hiervoor onder meer in de Formule Renault 3.5 en het Europese GT4-kampioenschap uit kwam, overleefde de allerlaatste selectie die plaats vond in het Spaanse Almeria. Van 14 tot en met 16 april vind er nog een voorseizoense testsessie plaats voordat het raceseizoen op 4 en 5 mei officieel begint met een race op het Duitse circuit van Hockenheim. 
FIA stelt Masi wederom aan als hoofd wedstrijdleiding voor Bahrein
Net als bij de Grand Prix van Australië zal Michael Masi ook tijdens de Grand Prix van Bahrein functioneren als hoofd van de wedstrijdleiding. Masi neemt hier voor de tweede maal op rij de werkzaamheden op van de plotseling overleden Charlie Whiting. De FIA heeft voor de lange termijn nog geen planning wie Whiting moet opvolgen in zijn rol als hoofd wedstrijdleiding.  
Michael Schumacher krijgt speciale aandacht tijdens Goodwood
Tijdens het Goodwood Festival van dit jaar wordt er een speciale huldebetuiging gedaan aan Michael Schumacher. De voormalige Formule 1-coureur viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag en behaalde 25 jaar geleden zijn eerste van totaal zeven wereldtitels in de koningsklasse van de autosport. Tijdens het festival – dat als thema ‘recordbrekers in de autosport’ heeft – zal onder andere oud-wereldkampioen Damon Hill achter het stuur van een van de oude Formule 1-bolides van Michael Schumacher plaatsnemen.
Ziet de Formule 1 er in 2021 zo uit?
Gisteren kregen de teams een langverwachte update over de reglementsplannen voor 2021 en verder. Al worden de definitieve plannen pas in juni van dit jaar gepresenteerd, toch zijn er al wat conceptontwerpen van de huidige plannen op papier gezet. Conceptontwerpen van de nieuwe bolides zijn hier te vinden . 
Ook Ilott maakt naast Schumacher testdebuut bij Alfa Romeo
Alfa Romeo zal naast Mick Schumacher ook nog een andere debutant laten rijden. In de test na de Grand Prix van Spanje in mei mag de 20-jarige Callum Ilott, die dit seizoen eveneens zijn debuut maakt in de Formule 2, zijn kunsten vertonen op het Circuit de Catalunya, meldt het team op Twitter .
Miami stemt over komst Grand Prix tot 2029
Aanstaande donderdag wordt er gestemd over het houden van een Grand Prix in Miami. Er wordt officieel gestemd over het 'in werking stellen van besloten overeenkomsten met het Bayfront Park Management Trust' (stadsdeel van Miami) en de andere partijen'. De stemming lijkt een formaliteit, omdat de partijen het dus al eens zijn. 
Als het daadwerkelijk tot een akkoord komt, krijgt Miami vermoedelijk een plaats op de kalender voor 2020. Meer informatie over de Formule 1 Kalender voor 2019 vind je hier.  
Liberty Media start onderhandelingen over contractverlenging Spaanse GP
Formule 1-eigenaar Liberty Media is de onderhandelingen met het Circuit de Catalunya gestart. De rechtenhouder en het circuit nabij Barcelona willen het eens worden over een nieuw contract, om de toekomst van de Grand Prix van Spanje op de kalender te houden, zo meldt het Spaanse persbureau EFE . De Formule 1 komt al sinds 1991 op het circuit en organiseert er ook al jaren de wintertests.
Pirelli selecteert drie zachtste compounds voor race in Monaco
Pirelli zal tijdens het raceweekend in Monaco voor het eerst het zachtste rubber meenemen. Naast de C5 neemt de bandenleverancier ook de C3 en de C4-band mee naar het prinsdom, zo meldt de fabrikant op Twitter . De C3 zal worden aangeduid als de harde band, de C4 als medium-compound en de C5 als soft-rubber.
Todt start met eerste steen de bouw voor Grand Prix-circuit Vietnam
FIA-directeur Jean Todt heeft in Hanoi de eerste steen gelegd voor het nieuwe Grand Prix-circuit van Vietnam, dat vanaf 2020 op de Formule 1-kalender zal verschijnen. De Fransman opende daarmee officieel de bouw van het circuit dat deels over de openbare weg en deels over een nieuw te bouwen gedeelte zal worden verreden.
Het nieuwe gedeelte is geïnspireerd door enkele bestaande bochten op de huidige Formule 1-kalender. Zo is de pituitgang afgekeken van de eerste twee bochten van het Duitse Nurnburg-circuit, is het gedeelte van Saint Devote tot Massenet in Monaco iets later terug te vinden en zouden ook de S-bochten van het Japanse Suzuka in het nieuwe circuit worden verbouwd.
Door middel van een video van Formula 1 krijgt u een idee van het nieuwe circuit. 
Alfa Romeo Racing presenteert in Correa nieuwe ontwikkelingscoureur
Het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing heeft Jean Manuel Correa aan zich verbonden als ontwikkelingscoureur voor dit seizoen. Correa is geboren in Ecuador, maar rijdt onder de Amerikaanse vlag. Correa komt dit seizoen uit in de Formule 2-serie, waar hij rijdt voor het Sauber Junior Team.
Melbourne overweegt nieuw asfalt voor Grand Prix Australië
De uitvoerend directeur van de Grand Prix van Australië, Andrew Westacott, verwacht binnen twee jaar een nieuwe laag asfalt toe te passen in Albert Park. Sinds de Grand Prix in 1996 op de Formule 1-kalender staat is er niets veranderd aan de weg en veel coureurs klagen dan ook dat het circuit behoorlijk hobbelig is. Wanneer er een nieuwe laag asfalt komt bestaat er de mogelijkheid dat enkele bochten van het circuit lichtelijk worden aangepast en er dus een aanpassing wordt gedaan aan de layout van het circuit.  
Daniil Kvyat wordt papa!
Goed nieuws uit kamp Kvyat. De Toro Rosso-coureur en zijn vriendin, overigens de dochter van voormalig Formule 1-coureur Nelson Piquet, verwachten hun eerste kindje. Op de Instagram-pagina van de schone Kelly Piquet maakte men het nieuws bekend.
Ruim achthonderdduizend kijkers voor Grand Prix van Australië
Het vroege tijdstip waarop de Grand Prix van Australië werd uitgezonden, weerhield veel Formule 1-fans er niet van om de wekker te zetten afgelopen zondag. De race in Melbourne is door zo’n 838.000 mensen bekeken op zondagochtend. Ook de kwalificatie op zaterdagochtend vroeg kon op veel kijkers rekenen, namelijk bijna een half miljoen, zo meldt Ziggo Sport-sidekick Rob van Gameren op Twitter .
Verstappen over eerste officiële werkdag: 'OK, maar kan beter'
Olav Mol vroeg aan Max Verstappen, twee dagen voor de GP van Australië , in een interview hoe zijn eerste officiële werkdag is verlopen. 'OK, maar het kan beter', was het antwoord van de Nederlander. Vanavond in het Formule 1 Café is het hele interview te zien. 

De eerste officiële werkdag van @max33verstappen ! Zie het hele interview vanavond in het Formule 1 Café! Live om 22.30 op Ziggo Sport kanaal 14 en Select pic.twitter.com/gxJCfV5ind
— Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) March 15, 2019




Racing Point met nieuwe spiegels, bargeboards en sidepods in Australië
Racing Point heeft nieuwe spiegels, bargeboards en sidepods meegenomen naar Melbourne. In de wintertest kwam het team met een heel basaal aerodynamisch pakket op de proppen en moest daarom daarna nog aan de slag, weet RaceFans . Met dit nieuwe pakket zal Racing Point geen verstoppertje meer spelen op het circuit.
Haas met eerbetoon aan Whiting op auto tijdens Australische GP
Het team van Haas rijdt dit weekend met een speciaal eerbetoon aan de overleden Charlie Whiting op haar nieuwe 2019-auto. De Amerikaanse renstal heeft met grote letters op haar voorvleugel 'for our friend Charlie' laten zetten. Bekijk hier de stiekeme foto's die zijn gemaakt van de nieuwe tijdelijke voorvleugel.
Geen reversed grid vanaf 2021
Ross Brawn heeft de zogenaamde reversed grid afgeschoten. De sportief directeur noemt het in gesprek met Autosport 'een gimmick' en vindt dat de F1 niet geschikt is voor dit soort dingen. 'Misschien bij andere raceklassen wel, maar hier niet', aldus Brawn.
Vettel vernoemt SF90 naar de smalle vorm: Lina
Sinds Sebastian Vettel in 2008 debuteerde namens het team van Scuderia Toro Rosso geeft de Duitser zijn bolide een vrouwennaam. Vaak zijn dit redelijk normale namen zoals Julie (2008), Suzie (2014) of Eva (2015). Toch kiest de Ferrari-coureur ook wel eens voor wat uitdagender zoals Randy Mandy (2010), Kinky Kylie (2011) en Hungry Heidi (2013).
Voor 2019 komt Vettel in actie met Lina. De naam Lina is gebaseerd op de smalle vorm van de SF90, zoals de bolide van Ferrari dit seizoen officieel heet.

Top Headlines