Mongol Identity wil verandering in woordenboek na ‘racistische’ uitspraak van Max Verstappen

Mongol Identity, de organisatie die in 2020 een publieke verontschuldiging eiste van Max Verstappen , nadat de Nederlander gebruik had gemaakt van het woord ‘Mongol’, is nu naar de makers van woordenboeken gestapt. Zij willen dat het woord ‘Mongol’ een andere betekenis krijgt.
Tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Portugal, crashte Max Verstappen en Lance Stroll met elkaar, waarna Verstappen de Canadees een Mongol noemde. Dit viel compleet verkeerd bij Mongol Identity, die direct een publieke verontschuldiging eiste.
Nadat dit, in hun ogen, niet gebeurde, zijn ze naar de FIA en de sponsoren van Red Bull gestapt , in de hoop dat zij stappen zouden ondernemen. Nu heeft de organisatie ervoor gekozen om de uitgevers van woordenboeken aan te spreken.
“Formule 1-coureur Max Verstappen heeft voor flinke opschudding gezorgd, nadat hij een concurrent ‘Mongol noemde. Op social media bleek dat weinig mensen kennis hadden van de betekenis van dit woord, wat mede te danken is aan de hedendaagse woordenboeken. Het woord is zwaar racistisch, maar staat in de woordenboeken aangegeven als een woord voor iemand die gek is of het syndroom van down heeft. Mongol Identity wil de uitgevers van deze woordenboeken erop wijzen dat het woord een compleet andere betekenis heeft”, zo laat een statement van MI weten.
Het bericht Mongol Identity wil verandering in woordenboek na ‘racistische’ uitspraak van Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines