Red Bull Racing en Honda akkoord: ‘Het is nu aan de FIA’

Volgens Helmut Marko staat alleen de FIA nog een deal in de weg tussen Red Bull Racing en Honda. Beide partijen zijn het namelijk eens geworden over de aanstaande motordeal. Na 2021 wil Red Bull zelf de Honda-motoren doorontwikkelen.
Nadat Honda bekend maakte dat het na 2021 uit de Formule 1 zou stappen, kwam er een periode van onzekerheid voor Red Bull Racing. Het team had drie opties: zelf de motor doorontwikkelen van Honda, terugkeren als klantenteam bij Renault of uit de sport stappen.
Vanaf het eerste moment was de intentie van Red Bull duidelijk, ze wilde doorgaan met de krachtbronnen van Honda, aangezien ze geen klantenteam meer wilde zijn. Maar om dat te kunnen, moest er eerst een overeenkomst komen tussen beide partijen. 
Daarnaast moesten ook de motorreglementen stilgelegd worden tot 2025 of 2026, zodat Red Bull de kans had om op deze motor door te borduren en kennis te vergaren. Dit is inmiddels voor elkaar. 


Red Bull en Honda akkoord


Het belangrijkste punt, dat Honda toestemming gaf aan Red Bull om na 2021 nog gebruik te maken van de Honda-motoren, is nu ook afgevinkt. De Japanners en Oostenrijkers hebben een overeenstemming bereikt. Zo maakt Marko bekend bij Auto Motor und Sport .
“Tussen Honda en ons is het rond. Nu moeten we wachten op de FIA en het schriftelijke bewijs dat de motorbevriezing er gaat komen. We verwachten dat we hier volgende week meer informatie over krijgen”, aldus Marko. Het bericht Red Bull Racing en Honda akkoord: ‘Het is nu aan de FIA’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines