Update | Mercedes komt 38 pk tekort ten opzichte van Ferrari


De motor van Ferrari heeft in Bahrein ten opzichte van Melbourne een plotselinge progressie geboekt. Iets waar men bij Mercedes geen antwoord op heeft. Ferrari won ook in de race vier tienden op de rechte stukken ten opzichte van de concurrent. 'Niemand kan daar in de buurt komen', verzucht Toto Wolff na de GP.
De Oostenrijkse teambaas heeft nog nooit zo'n grote motorachterstand gehad in het hybride-tijdperk ten opzichte van de Scuderia. Vorig seizoen was Ferrari de eerst zes races ook dominant met de motor, maar toen haalde Mercedes toch nog de hoogste topsnelheid. In Bahrein is het gat groter dan ooit.
Extra downforce niet genoeg
Ferrari haalt haar voordeel op de rechte stukken. Mercedes rijdt met meer downforce, maar daarmee kunnen ze het gat niet dichten volgens Wolff. 'Je kan met meer downforce hoogstens een tiende winnen', baalt hij in gesprek met Auto Motor und Sport . 
De analisten van Mercedes zagen bij de vrije trainingen de bui al hangen. 'Ze waren snel op het rechte stuk zonder DRS', lichten ze nu toe. 'Dus het heeft niks met downforce te maken', luidde de conclusie. 'In Barcelona waren we gelijk qua motorvermogen, in Melbourne stonden we iets voor, in Bahrein zijn ze duidelijk superieur. Er moet iets dramatisch zijn veranderd.'
Angst voor komende races
Wolff ziet Mercedes niet snel dit gat dichten. 'Op dit niveau zet je alleen kleine stappen, het wordt moeilijk om zo'n grote achterstand in te halen'. Valtteri Bottas vreest de Grand Prix van Azerbeidzjan en China . 'Daar zijn de rechte stukken nog langer en is het voordeel van Ferrari nog groter.' (foto: Mercedes AMG F1/LAT Images)
Update 12.32u - Mercedes loopt flink achter in pk's
Motorsport Italië claimt te weten hoe groot de achterstand is van Mercedes ten opzichte van Ferrari in pk's. Volgens de site gaat het om 38 'cavalli', oftewel 38 pk. Dit is die vier tienden waar in het stuk van AMS over gesproken wordt hierboven.
Zoals eerder vermeld op deze site is het verschil tussen Honda en Mercedes tien pk in het voordeel van het team uit Stuttgart. Dit is in Bahrein zo gebleven. Renault is de hekkensluiter op het gebied van motoren en levert zeven pk minder dan de Honda-power unit.

Top Headlines