Franz Tost moet niks hebben van Mazepin: ‘Kunt van een ezel nooit een renpaard maken’

AlphaTauri-teambaas Franz Tost krijgt aankomend seizoen een rookie in zijn gelederen. Yuki Tsunoda, die vorig jaar als derde finishte in het Formule 2-kampioenschap, vervangt Daniil Kvyat.
De Japanner heeft, volgens Tost, een grote toekomst in de Formule 1 voor zich. Mick Schumacher is volgens de Oostenrijker ook een talent dat het ver kan gaan schoppen in de autosport. De twee rijders hebben naast het talent namelijk ook verstand.
Dat laatste kan Tost niet vinden bij de derde rookie van 2021: Nikita Mazepin. De Rus, die naast Mick Schumacher komt te rijden bij Haas, heeft zich vorig jaar vaak van zijn slechtste kant laten zien.
Bewust op mensen in proberen te rijden, feesten in een volle discotheek tijdens een raceweekend en het betasten van een meisje tegen haar wil in. Het zijn slechts een paar voorbeelden van het gedrag van de miljardairs-zoon.
Tost verwacht dan ook niet veel van Mazepin, vooral omdat hij verwacht dat de Rus niet normaal kan nadenken. “Ik kan heel vervelend worden en zeggen dat je van een ezel nooit een renpaard kan maken. Het hangt er vooral vanaf hoeveel hersens een coureur heeft” , zo begint Tost tegenover Auto Motor und Sport.
“In mijn lange carrière in de autosport heb ik gemerkt dat er alleen coureurs aan de top komen die normaal na kunnen denken. Mensen die weten waarom ze iets doen en zich ook normaal kunnen gedragen. Die competenties zie ik bij hem niet terug”, aldus de AlphaTauri-baas.
Het bericht Franz Tost moet niks hebben van Mazepin: ‘Kunt van een ezel nooit een renpaard maken’ verscheen eerst op GP33 .

Oudere Top Headlines