Mark Hughes: ‘Tsunoda de grootste sensatie sinds Max Verstappen’

Aankomend seizoen maakt Yuki Tsunoda zijn debuut in de Formule 1. De 20-jarige Japanner eindigde in 2020 als derde in het Formule 2-kampioenschap, maar liet erg mooie dingen zien. Mark Hughes, gerenommeerd journalist, ziet in Tsunoda een nieuwe Verstappen.
De komst van Tsunoda naar AlphaTauri was één van de slechtst bewaarde geheimen in de Formule 1. Daniil Kvyat wist in augustus al dat hij geen zitje zou hebben in 2021, maar pas in december werd bekend gemaakt dat die plek overgenomen zou worden door de Japanner.
Tsunoda, die in het opleidingsteam zat van Red Bull én ondersteund werd door Honda, behaalde in 2020 3 overwinningen in het F2-kampioenschap. In het hele jaar wist Yuki 200 punten bij elkaar te verzamelen, waarmee hij derde werd, achter Mick Schumacher en Callum Ilott.
Voor Hughes is de komst van Tsunoda naar AlphaTauri heel bijzonder. De Brit voorziet een grote toekomst voor de Japanner en denkt dat hij een grotere indruk gaat maken bij het Italiaanse team dan Albon en Gasly deden.
“De Japanner zal in ieder geval voor spanning en sensatie gaan zorgen, dat is zeker. Misschien wel meer dan welke Red Bull-junior dan ook, sinds de intrede van Max Verstappen” , aldus Hughes.
Het bericht Mark Hughes: ‘Tsunoda de grootste sensatie sinds Max Verstappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines