Lando Norris open en eerlijk over F1-debuut: ‘Had het mentaal zwaar’

In 2019 debuteerde Lando Norris in de Formule 1. Zoiets hoort iets te zijn om nooit meer te vergeten, maar de McLaren-coureur had het er erg zwaar mee. Norris spreekt openhartig over zijn mentale problemen.
Hoewel Lando Norris altijd een hele vrolijke jongen lijkt, schuilt er ook een andere kant bij de coureur. Tijdens zijn F1-debuut had Norris erg veel moeite en weinig vertrouwen in zichzelf, maar inmiddels rijdt hij al twee ontzettend sterke seizoenen in de koningsklasse.
“Ik heb nooit geloofd dat ik in de Formule 1 zou komen”, begint Norris tegenover BBC . “In de F1 ligt er enorm veel druk op je en daardoor maakte ik mij zorgen tijdens mijn debuut. Ik had weinig tot geen zelfvertrouwen.”
De Brit krijgt wel eens de vraag van fans hoe hij door zo’n lastige periode komt. “Maar ik krijg ook veel berichten dat ze mij bedanken en ik ze heb geholpen. Het is fijn om dit te horen en te weten dat je zo’n impact hebt op mensen. Ik ben blij dat ik ze door een moeilijke tijd kan helpen”, eindigt Norris.



“Mentally, I did struggle a lot… the best thing is to talk” McLaren F1 driver Lando Norris talks to #BBCBreakfast about mental health and gaming with those feeling isolated. The team have also been producing ventilators for the NHS during the pandemic. pic.twitter.com/GLSLhKZU1X — BBC Breakfast (@BBCBreakfast) February 20, 2021

Het bericht Lando Norris open en eerlijk over F1-debuut: ‘Had het mentaal zwaar’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines