Windtunnel-problemen bij Red Bull: ‘Weten we pas als we de baan op gaan’

Afgelopen seizoen begon Red Bull, zoals wel vaker, langzaam aan het jaar. Dit terwijl de stemming zo goed was tijdens de wintertests in Barcelona eerder in 2020. Volgens het team is er tussen die tests en de start van het seizoen iets misgegaan in de windtunnel.
Sinds dat moment werkte Red Bull een verkeerde richting op, waar ze al snel achterkwamen. Maar het kwaad was al geschied. De achterstand op Mercedes was inmiddels daar en in combinatie met de dominantie van het Duitse team, was het al duidelijk dat Red Bull in 2020 geen kampioen zou gaan worden.
In 2021 hoopt teambaas Christian Horner dat Max Verstappen wél voor de titel kan gaan, maar daarvoor moet alles op zijn plek vallen. Een dergelijk probleem in de windtunnel als vorig jaar kan Red Bull dit jaar écht niet gebruiken.
Maar in de Formule 1 is niks zeker, tot het zeker is. Dat weet Horner ook. De Brit wil daarom ook nog niet te vroeg van de daken schreeuwen dat het probleem definitief verholpen is.
“Iets klopte er niet met wat de simulaties ons probeerde te vertellen. Daar hebben we veel van geleerd. Maar ik weet niet of het helemaal opgelost is, dat zien we pas als we weer op de baan rijden”, aldus Horner tegenover Nederlandse tak van Motorsport.com .
Het bericht Windtunnel-problemen bij Red Bull: ‘Weten we pas als we de baan op gaan’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines