Alex Albon reageert na ontslag als coureur bij Red Bull Racing

In 2019 mocht Alex Albon het stoeltje van Pierre Gasly overnemen, die dat jaar niet in staat was om Max Verstappen bij te benen in de RB15. Vorig jaar werd het contract van Albon verlengd, waardoor de Thai ook in 2020 naast Max zou zitten.
Wat begon als een droom, veranderde langzaam in een nachtmerrie. Het lukte Albon maar niet om dicht bij Verstappen te komen, zowel in de kwalificatie als in de race. Er kwam vanuit de buitenwereld steeds meer kritiek op Alex, maar Red Bull wilde pas aan het einde van het seizoen een beslissing over zijn toekomst maken.
Uiteindelijk werd er besloten om niet verder te gaan met Alex als coureur bij Red Bull. Hij werd vervangen door Sergio Pérez, die in 2021 samen met Max de dominantie van Mercedes probeert te doorbreken. Albon zal daarbij helpen als test- en reservecoureur.
“Het team wilde zien hoe ik mij over een jaar zou ontwikkelen, daarom hebben ze pas zo laat een beslissing gemaakt. Naar mijn mening ging het op het einde van het seizoen beter, maar het was te laat. Abu Dhabi was mijn sterkste race van dat jaar, denk ik”, zo begint Albon tegenover o.a De Telegraaf .
In 2021 gaat Albon, naast test- en reservecoureur te zijn, rijden in de DTM. Hij blijft onderdeel van de Red Bull-familie, welke hij nog steeds dankbaar en trouw is. De Thai neemt het team dan ook niks kwalijk.
“Natuurlijk was het pijnlijk en lastig, maar het is ook geen geheim dat het een moeilijk jaar was voor mij”, zo ging Albon verder. Gasly werd in 2019 teruggezet naar Toro Rosso(nu AlphaTauri), maar dat geluk heeft Albon niet. Daar heeft Yuki Tsunoda het stoeltje gekregen.
“Dat begrijp ik wel. Maar ik kan er ook niet zo veel over zeggen, het is uiteindelijk Red Bull die daar over beslist. Het enige wat ik kan doen is keihard werken en zorgen dat ik er sta als ze mij nodig hebben”, zo sluit de Thai af.
Het bericht Alex Albon reageert na ontslag als coureur bij Red Bull Racing verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines