Deze sponsoren heeft Sergio Pérez binnengehaald voor Red Bull

In 2021 rijdt Sergio Pérez naast Max Verstappen bij Red Bull Racing. De Mexicaan maakte de overstap vanuit Racing Point, toen zijn zitje daar werd vergeven aan Sebastian Vettel. Op zijn beurt verving Pérez de slecht presterende Albon bij Red Bull.
De keus, voor Red Bull, viel tussen Pérez en Hülkenberg. Uiteindelijk werd er gekozen voor de ervaring Mexicaan, omdat hij nog altijd actief was in de F1(Hülkenberg had officieel in 2020 geen stoeltje). Maar het sponsorgeld dat Pérez meeneemt zal ook zeker een reden geweest zijn.
Sinds de komst van Checo heeft Red Bull Racing er een hoop Mexicaanse sponsoren bij. Zo heeft Pérez de bedrijven van Carlos Slím meegenomen, de rijkste Zuid-Amerikaan ter wereld. Hieronder vallen:

América Movíl
Claro
Telmex Infinitum
Telcel

Maar niet alleen Carlos Slím investeert in Pérez, ook INTERprotección, de grootste verzekeraar van Mexico, is al jarenlang sponsor van Checo. Ook dit bedrijf gaat mee naar Red Bull.


Teruggetrokken sponsoren


Maar de komst van Pérez, en zijn sponsoren, zorgt niet alleen voor extra bedrijven die zich aansluiten bij Red Bull Racing. Er zijn ook wat sponsoren vertrokken. Zo heeft AT&T, al jarenlang sponsor van Red Bull, het team verlaten. AT&T is één van de grootste concurrenten van Telcel.
Ook IBM, Dita Eyewear en W66 hebben Red Bull verlaten.  Het bericht Deze sponsoren heeft Sergio Pérez binnengehaald voor Red Bull verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines