FIA-steward Mika Salo doet opmerkelijke uitspraak over ‘straf’ Ferrari

Tijdens het Formule 1-seizoen van 2019 ontstond er erg veel argwaan onder de F1-teams over de krachtbron van Ferrari. Volgens, vooral Mercedes en Red Bull, gebruikte het Italiaanse team de motor op een illegale manier.
Hierdoor kon Ferrari een dermate hoge topsnelheid bereiken, dat men op de rechte stukken 0.8 seconde won op haar grootste concurrenten. De FIA deed aan de hand van deze beschuldiging onderzoek en kwam na de wintertests voor 2020 met een uitslag.
Vals spel werd niet geconstateerd bij Ferrari, máár er kon ook niet vastgesteld worden dat ze zich wel aan de regels gehouden hebben. Hierom kreeg Ferrari een straf, die achter gesloten deuren was afgesproken en afgehandeld, tot groot ongenoegen van alle journalisten, fans en concurrenten.


Mika Salo


Nu, een jaar na de uitspraak van de FIA, heeft Mika Salo voor ophef gezorgd. De Finse Formule 1-steward heeft op zijn Twitch-kanaal onbedoeld een inkijkje gegeven in de straf voor Ferrari. Volgens Salo hebben de Italianen, en hun klantenteams, in 2020 met een teruggedraaide motor moeten rijden.
Als Salo de vraag krijgt over Alfa Romeo en zijn verwachtingen voor het team in 2021, komt Mika met een opvallend statement: “Alfa Romeo heeft in 2020 erg geleden onder de straf voor Ferrari. Alle Ferrari-motoren mochten minder brandstof verbruiken, als straf voor 2019. Dit jaar mogen ze weer het volle vermogen gebruiken, dus ik verwacht een grote stap van Alfa”, aldus Salo.
Ook denkt de Fin dat Ferrari een flinke stap zal gaan maken in 2021: “Ik heb gehoord dat ze in Maranello een nieuwe motor hebben ontwikkelend. Hoe dan ook mogen ze de motor weer op volle kracht inzetten”, zo sluit de FIA-steward af. Het bericht FIA-steward Mika Salo doet opmerkelijke uitspraak over ‘straf’ Ferrari verscheen eerst op GP33 .