Sergio Pérez na eerste dag in de Red Bull: ‘Lastig te besturen’

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft afgelopen dinsdag en woensdag op Silverstone mogen testen met de RB15 en RB16B. Volgens de Mexicaan is zijn nieuwe auto pijlsnel, maar ook lastig te besturen.
Pierre Gasly en Alex Albon ondervonden beide hoe lastig het is om in de Red Bull te rijden. Naast het feit dat de auto aan de achterkant erg onstabiel is, heb je ook nog eens Max Verstappen naast je rijden.
De Nederlander houdt van erg veel downforce aan de voorkant, waardoor de achterkant van de auto wat lastiger in toom te houden wordt. Pérez begrijpt precies waar Albon in 2020 zoveel moeite mee had.
“Het viel mij al gelijk in de simulator op dat de grip in de Red Bull gefocust is op de voorkant. Op het circuit werd dit nóg duidelijker. Ik begrijp precies waarom het voor sommige mensen lastig is om met deze auto te werken, maar als het je lukt, ben je ontzettend snel”, zo meent Pérez.
Na zijn ritje in de RB16B hebben Pérez en Albon gesproken over de karakteristieken van de auto. De Mexicaan was het helemaal eens met Albon.
“Alles wat hij(Albon, red.) zei, herkende ik meteen. Dat de downforce aan de voorkant ligt is fijn qua snelheid, maar het maakt de auto wel lastig te besturen”, aldus Checo.
Het bericht Sergio Pérez na eerste dag in de Red Bull: ‘Lastig te besturen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines