Assen hoopt weer: 'Vanavond zou er al uitsluitsel kunnen zijn'


Vanuit Assen klinken voorzichtig optimistische geluiden nu er nog steeds niets bekend is gemaakt over een Grand Prix in Zandvoort . Het circuit aldaar en het TT Circuit van Assen strijden er allebei voor om in 2020 een Formule 1-Grand Prix te mogen organiseren op hun circuit. 
Het is algemeen bekend dat het Circuit van Zandvoort tot het einde van maart had om de financiën voor het organiseren van een Grand Prix rond te krijgen. Nieuws is er echter nog niet gekomen en daarom beginnen ze in Assen voorzichtig weer te hopen.
Lee van Dam van The Netherlands Grand Prix Foundation denkt namelijk dat Zandvoort het nog niet voor elkaar heeft gekregen. 'Voor mij persoonlijk zegt dat wel wat. Ik denk dat als er iets rond is, men daar ook mee naar buiten komt, zoals een paar maanden geleden met de Grand Prix van Vietnam', zegt Van Dam tegenover Motorsport.com .' Ze waren er heel trots op dat er een contract was getekend en traden daar direct mee naar buiten. Mijn gevoel zegt me dan ook dat het nog niet rond is met Zandvoort. En zo lang er niets definitief is, zijn er mogelijkheden voor ons.'
'Niet vanuit Zandvoort, dan hopelijk vanuit onze kant'
Als het Formule 1-management het wil, dan zou er volgens Van Dam al snel uitsluitsel kunnen zijn. 'Vanavond al. Als we een contract krijgen voorgelegd, dan ondertekenen we hem meteen. Het ligt natuurlijk aan het Formule One Management. Het zijn echte gentlemen, dus ze zullen eerst met Zandvoort netjes afronden. Maar misschien heb ik het mis en is Zandvoort al een stuk verder en dienen ze daar alleen nog een paar details uit te werken voordat er kan worden getekend. Dat ze morgenvroeg ineens met nieuws komen. Dat zou best kunnen. Dat zou de zaak veranderen. Als het niet vanuit de kant van Zandvoort komt, dan hopelijk vanuit onze kant', aldus een een hoopvolle Van Dam. 

Top Headlines