Marko zegt niets over Aston Martin in Le Mans en hulp Red Bull: 'Is nog te vroeg'


Afgelopen week werd bekend dat Aston Martin na een periode van afwezigheid weer gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het Engelse automerk maakt haar rentree in 2021 en zal dat doen met de Valkyrie hypercar. Men krijgt daarbij hulp van Red Bull, maar wat gaat de Oostenrijkse blikjesgigant precies doen?
Andy Palmer stelde tijdens de bekendmaking dat Adrian Newey, ontwerper van de RB15, en Red Bull Advanced Technologies in ieder geval een rol gaan krijgen in de terugkeer. 'Natuurlijk zal Adrian betrokken zijn bij de aerodynamica, zoals hij dat al was vanaf het begin van het programma', liet de Aston Martin-president weten tegenover onder meer  Motorsport.com .
Helmut Marko, adviseur van het Formule 1-team van Red Bull Racing, kreeg van Salzburger Nachrichten   de vraag of hij meer kon vertellen over hoe de samenwerking er uit gaat komen te zien. De 76-jarige Grazer wil er op dit moment nog niks over kwijt: 'Het is te vroeg om daar dingen over te gaan roepen.'
Red Bull en Aston Martin nu wél definitief met elkaar in zee
Volgens de geruchten gaat Red Bull voornamelijk ondersteunen op technologisch gebied en helpen met de marketing. Red Bull zou Aston Martin ook al helpen met de intrede in de DTM, maar het team van eigenaar Dietrich Mateschitz besloot daar toch van af te zien vanwege de rivaliteit met Mercedes en het uitblijven van interesse van Honda , die als motorenpartner gestrikt had moeten worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines