Sainz vreest voor vertrek coureurs uit F1: 'Zij krijgen het steeds moeilijker'


Velen zijn van mening dat de Formule 1 uit twee kampen bestaat. Mercedes, Ferrari en Red Bull vormen de top drie, en ver daarachter bevindt zich de rest van de teams. Volgens McLaren-coureur Carlos Sainz moet dit snel veranderen, want anders verliest de sport volgens hem wellicht enkele coureurs.
De Spanjaard noemt de sport saai en voorspelbaar. Het zal volgens hem de Formule 1 niet alleen fans kosten, maar ook coureurs, vertelt hij tegen Speedweek. 'Je ziet collega-coureurs zoals Marcus Ericsson naar andere series gaan en daar kunnen zij gelijk competitief zijn en soms zelfs winnen of op het podium staan. Ik zit pas in mijn vijfde seizoen in de F1, dus als ik telkens op P7 sta, dan verveel ik me nog niet. Maar jongens als Sergio Pérez en Nico Hülkenberg zijn daar al zo vaak geweest, zij krijgen het steeds moeilijker daar tevreden mee te zijn.'
'Het moet onmiddellijk veranderen en verfijnd worden'
De Formule 1 moet dan ook een hoop aanpassen, meent Sainz. 'Het moet onmiddellijk veranderen en verfijnd worden. Coureurs uit het middenveld zullen niet altijd maar wachten en elke race op P7 eindigen. Ik denk dat er zeker iets moet gebeuren en ik hoop dat ze het in 2021 mogelijk gaan maken.' (Foto: McLaren F1 Media)