Wolff legt mindset Mercedes uit: 'We zijn sceptisch en verzinnen geen verhalen'


Mercedes is de absolute alleenheerser van dit seizoen. Zij ondervinden tot nog toe niet bijster veel tegenstand van Ferrari en Red Bull, en toch meent teambaas Toto Wolff keer op keer op zijn hoede te zijn voor de concurrentie. Jack Plooij vroeg voor de camera van Ziggo Sport aan Wolff of hij begrijpt dat mensen zijn uitspraken niet snappen.
Met name omdat Mercedes afgelopen Grand Prix een motorupdate had gedaan, terwijl ze al zo goed waren. 'Ik begrijp hen absoluut', begint Wolff zijn verhaal. 'Maar zij begrijpen onze mindset niet. Ieder raceweekend gaan wij sceptisch in. We vragen ons altijd af of het goed genoeg is, wat we hebben gedaan. We twijfelen altijd en we pushen altijd de prestaties. Dat doen we, omdat we geloven dat Ferrari en Red Bull zo de hoek om kunnen komen met een auto die geweldig is.'
'We verzinnen geen verhalen, mochten mensen dat denken'
En volgens Wolff is die mindset cruciaal voor de huidige prestaties. 'We herinneren onszelf eraan dat er pas zes van de 21 races gereden zijn. Het is nu dus niet het eind van het kampioenschap, waarin alles duidelijk is. Die mindset is ontzettend belangrijk om goed te blijven presteren en om jezelf vooruit te blijven pushen. We verzinnen geen verhalen, mochten mensen dat denken. Wij zijn oprecht sceptisch of het goed genoeg is, wat we doen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines