‘Red Bull heeft nooit de opdracht gekregen om Verstappen de plek terug te laten geven’

Tijdens de Grand Prix van Bahrein maakte Max Verstappen een inhaalactie in bocht vier, waarmee hij Lewis Hamilton voorbij ging. Maar tijdens deze actie ging Verstappen buiten de witte lijn, waardoor hij de plek terug moest geven aan de Brit. Die opdracht kwam vanuit de FIA. Maar Allard Kalff denkt dat het anders is gegaan.
De voormalig pitreporter van de Formule 1 laat in het online programma RTL GP Slipstream weten dat hij verwacht dat er een communicatiefout is geweest tussen de wedstrijdleiding en de pitmuur van Red Bull Racing. Er is namelijk nergens terug te vinden dat Michael Masi een opdracht heeft gegeven aan Red Bull om Verstappen de plek terug te laten geven aan Hamilton.
“Er moet een communicatiefout zijn geweest tussen de wedstrijdleiding en Red Bull. Wat ik begrijp is dat er nooit een opdracht is gekomen om Verstappen de plek terug te laten geven aan Hamilton”, aldus Kalff.
Mocht Verstappen doorgereden zijn, zou hij een vijf-seconden-straf gekregen hebben van de stewards. Kalff verwacht dat Max op die manier de race had gewonnen: “Ik denk dat het Verstappen wel was gelukt om zo ver weg te rijden en de steward heeft zelf tegen mij bevestigt dat het inderdaad vijf seconden zouden zijn”, zo sluit de presentator af.
Het bericht ‘Red Bull heeft nooit de opdracht gekregen om Verstappen de plek terug te laten geven’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines