Helmut Marko bekritiseert Max Verstappen na kwalificatie op Imola

Max Verstappen werd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna voor het eerst sinds Canada 2019 door een teamgenoot verslagen in de kwalificatie. De Nederlander mistte pole position op minder dan één tiende, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko is niet tevreden.
De Oostenrijker zag dat Verstappen in zijn eerste run in Q3 last had van een rijder voor hem, waardoor hij downforce verloor, maar de tweede run van Max was niet goed genoeg. Verstappen zei zelf dat hij al lange tijd niet meer zo’n slechte ronde heeft gehad. Marko is het eens met die opmerking.
“Max had in zijn eerste ronde last van Stroll voor hem, daardoor verloor hij anderhalve tiende. Maar in de tweede run had hij vrij baan, maar alsnog maakte hij twee fouten, dat heeft hem pole gekost. Over de hele ronde heeft Max twee tienden weggegooid”, aldus Marko tegenover Motorsport-Total .
Met de berekening van Marko zou Verstappen pole hebben gepakt met één tiende verschil, als hij die foutjes niet had gemaakt. Toch ziet de Red Bull-topman wel kansen voor zondagmiddag.
“Het rechte stuk hier is erg lang, dus tweede en derde starten is niet eens zo nadelig. We hopen dat beide auto’s voorbij kunnen aan Hamilton voor bocht 1.”

Het bericht Helmut Marko bekritiseert Max Verstappen na kwalificatie op Imola verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines