Helmut Marko ziet dat Mercedes een belangrijk voordeel heeft

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is de overwinning van Max Verstappen in Imola een geweldige start van het seizoen, maar hij zag ook wat verontrustendst tijdens de race. Lewis Hamilton kon aan het einde van beide stints dichterbij Max Verstappen komen, wat volgens Marko een groot voordeel is voor Mercedes.
Max Verstappen startte vanaf de derde positie, maar was na de eerste échte bocht al koploper in de Grand Prix van Emilia-Romagna. Daarna trok de Nederlander een gat van 5 seconden naar Lewis Hamilton, die deze achterstand na een rondje of 20 begon terug te werken. Uiteindelijk wist de Brit het gat terug te krijgen naar 1,3 seconde.
Volgens Marko betekent dit dat de Mercedes beter met haar banden om kan gaan dan de RB16B, terwijl dit voorgaande jaren vaak andersom was. Gedurende het seizoen kan dit een groot effect hebben, zo meent de Oostenrijker.
“We zijn eindelijk het snelst tijdens de kwalificatie. Over één ronde hebben wij de snelste auto van het veld”, begint Marko tegenover het Duitse Sport1. Maar op zondag komt de ‘zwakte’ van de Red Bull naar boven drijven. “Tijdens de race hebben we een hogere bandenslijtage dan de Mercedes. Gelukkig reed Max geweldig, waardoor we de race konden winnen”, aldus de adviseur.
Het bericht Helmut Marko ziet dat Mercedes een belangrijk voordeel heeft verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines