George Russell krabbelt terug na uitlatingen over Valtteri Bottas

Williams-coureur George Russell heeft een nachtje kunnen slapen over zijn aanvaring met Valtteri Bottas. De jonge Brit kwam tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in aanraking met de Mercedes-coureur, waardoor beide rijders uit de race lagen. Naderhand liet vooral Russell weten dat hij totaal niet gediend was van de actie van Bottas.
Valtteri Bottas, die zijn negende plek verdedigde, werd op het rechte stuk van Imola bijna ingehaald door George Russell. Maar op het moment dat het Mercedes-talent naast Bottas kwam te rijden, ging de Fin een klein beetje naar rechts, waar Russell van schrok en met twee wielen op het gras belandde. Zijn Williams spinde, nam Bottas mee en beide heren kwamen in aanraking met de barrière.
Na de race was Russell woedend op Bottas. Hij claimde zelfs dat Bottas de actie met opzet gemaakt had, omdat hij wist dat George voor 2022 op het Mercedes-stoeltje aast. Ook wist de F2-kampioen van 2018 te melden dat Bottas helemaal niks te zoeken had op P9, omdat hij in een Mercedes rijdt.
Maar de Williams-rijder heeft zijn gedachte even kunnen verzetten en keert met zijn volle verstand terug.
“Achteraf gezien was de actie van Bottas best normaal”, krabbelt George terug. “Had ik zo moeten reageren? Nee, waarschijnlijk niet, maar de emoties en adrenaline zijn op dat moment zo hoog… Ik ga binnenkort een gesprekje met hem aan om de lucht te klaren”, aldus Russell.
Het bericht George Russell krabbelt terug na uitlatingen over Valtteri Bottas verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines