Daniel Ricciardo eerlijk over Red Bull-periode: ‘2018 was mijn moeilijkste jaar’

Daniel Ricciardo doet een boekje open over zijn Red Bull-periode en de reden achter zijn vertrek. Eind 2018 maakte de coureur de keuze om het team te verlaten, omdat hij zichzelf niet langer meer zag bij het team uit Milton Keynes.
In een interview met FormulaPassion blikt Daniel Ricciardo terug op zijn moeilijke besluit die hij in 2018 heeft genomen. De Australiër kwam tot de conclusie dat hij en Red Bull geen goede combinatie meer waren, dat kwam niet alleen door de resultaten.
“Ik heb geen spijt”, begint Ricciardo over zijn vertrek. “Ik denk dat ik in 2021 moeite zou hebben gehad om mezelf nog te zien rijden bij Red Bull. Als ik in 2019 en 2020 was doorgegaan, was deze verandering vroeg of laat alsnog gekomen.”
De coureur die momenteel bij McLaren rijdt voelde zich niet meer prettig bij de Oostenrijkse renstal. Ricciardo was de grote held toen hij de Grand Prix van Monaco won, maar daarna sloeg het om. Het werd één van zijn moeilijkste jaren.
“Ik zei dat ik niet meer naar de volgende Grand Prix wilde.”
“Persoonlijk en emotioneel was 2018 de moeilijkste periode. Monaco was mijn laatste podium, daarna maakte ik enkele opmerkingen dat ik niet meer naar de volgende Grand Prix wilde. Formule 1 is mijn liefde, maar er waren dagen dat het niet zo was”, aldus Ricciardo.
Hoewel de ‘Honey Badger’ ook hele goede herinneringen aan deze periode heeft, wil hij zich nu focussen op de toekomst met McLaren. “Zie ik mezelf terugkomen bij Red Bull? Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Dat deel van mijn carrière behoort tot het verleden, mijn plan is nu de komende jaren met McLaren door te brengen.”
Het bericht Daniel Ricciardo eerlijk over Red Bull-periode: ‘2018 was mijn moeilijkste jaar’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines