Jan Lammers: ‘Max Verstappen en Red Bull Racing hebben de bovenhand’

Na twee races te hebben verreden scheelt het maar één punt tussen de leider in de wedstrijd Lewis Hamilton en de tweede plek van Max Verstappen. Hoewel Hamilton bovenaan staat, heeft Max Verstappen volgens Jan Lammers de bovenhand.
Het was een chaotische Grand Prix dit weekend, er viel daarom ook veel te bespreken in de nieuwe NOS Formule 1-podcast . Amber Brantsen blikt samen met Jan Lammers en Louis Dekker terug op de race in Imola.
Er zaten eigenlijk geen foutloze coureurs tussen dit weekend, dat concludeert verslaggever Louis Dekker. Verstappen liet de harten van alle Nederlanders sneller kloppen door een bijna spin, maar ook Lewis Hamilton reed niet foutloos. We zagen hem een zeldzame fout maken door achter de Safety Car van de baan te rijden.
Lammers vindt dat er een verkeerd beeld wordt geschetst met de stand in het klassement. “Hamilton wordt weggereden door Max, daarna maakt hij een foutje, maar heeft hij geluk met de Safety Car. Als je die dingen bij elkaar optelt en Hamilton staat bovenaan in het WK, denk ik dat het toch een beetje een verdraaid beeld is.”  
“Red Bull en Verstappen zijn toch wel de bovenliggende hand op dit moment. Max heeft puur op skills gewonnen, juist omdat je iedereen fouten zag maken. Het was echt een prachtige race”, concludeert de sportief directeur van Circuit Zandvoort.
Het bericht Jan Lammers: ‘Max Verstappen en Red Bull Racing hebben de bovenhand’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines