Will Buxton prijst Max Verstappen: ‘Hij was echt een klasse apart’

Topcoureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton vielen erg op in Imola, terwijl teamgenoten Sergio Pérez en Valtteri Bottas door de mand vielen. Formule 1-verslaggever Will Buxton blikt terug op het schitterende weekend.
Om te beginnen bij de kwalificatie, daar pakte Mercedes-coureur Lewis Hamilton vrij onverwachts pole position, zo zegt Buxton zelf in zijn nieuwe YouTube-video . “Lewis leverde een uitstekende prestatie, laten we eerlijk zijn. Om pole te pakken naast de Red Bulls, was echt heroïsch.”
Door een fout van Verstappen in zijn laatste lap voor de kwalificatie, kon hij niet tippen aan de tijd van Hamilton. “Red Bull heeft er niet het beste van kunnen maken, ze moesten de eerste startrij claimen”, concludeert Buxton.
Gelukkig maakte de Nederlander het bij de start van de race direct goed. “Hij ging snel aan kop en keek niet meer achterom. Max was echt een klasse apart. Een briljante rit van hem, maar hij heeft nog niet de leiding in het WK vanwege de inhaalrace van Lewis.”
Hamilton zagen we tijdens de Grand Prix een zeldzame fout maken door van de baan te glijden, maar de coureur vocht zich terug, en hoe. Hij klom van de achtste positie terug naar het podium en finisht als tweede + snelste raceronde. De extra punt voor zijn snelle ronde maakt het verschil in het klassement.
Het bericht Will Buxton prijst Max Verstappen: ‘Hij was echt een klasse apart’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines