Veel motoronderdelen van Valtteri Bottas kapot; gridstraffen later in het jaar lijken zeker

De crash tussen Valtteri Bottas en George Russell heeft voor eerstgenoemde flink wat problemen opgeleverd. Bottas wist door zijn uitvallen geen punten te scoren voor Mercedes, wat in een fikse kampioensstrijd zit met Red Bull Racing én de Fin moet een groot gedeelte van zijn motor laten vervangen.
Een impact van 30G, dat kreeg Bottas en zijn auto te verduren tijdens de crash op Imola. Gelukkig kwam de Mercedes-coureur veilig uit de auto, maar zijn bolide heeft het er minder goed vanaf gebracht, zo meldt engineering directeur Andrew Shovlin. De W12 van Bottas is helemaal uit elkaar gehaald in de fabriek en het lijkt er op dat er flink wat onderdelen bij gemaakt moeten worden.
“Het lukte ons om het meeste van de onderdelen terug naar Engeland te krijgen, waarna we de motor direct naar Brixworth gebracht hebben. Daar wordt die onderzocht en geïnspecteerd, om zo veel mogelijk onderdelen te vinden die nog wél te behouden zijn”, zo begint Shovlin tegen Racefans.net .
De Brit zegt dat niet zomaar. Een groot gedeelte van de motor is namelijk kapot, waardoor Mercedes veel nieuwe onderdelen moet inpassen in de motor. Dit kost niet alleen veel geld, wat er niet is vanwege het budget plafond, maar het zorgt er ook voor dat Bottas later in het seizoen hoogstwaarschijnlijk tegen gridstraffen op zal lopen.
“Het ziet er helaas niet goed uit. Veel onderdelen zijn niet meer te redden, dus we moeten nu een manier zien te vinden om de nieuwe onderdelen zo snel mogelijk te maken en op te sturen naar Portugal, waar we volgende week racen. Op dit moment kunnen we niet met beide auto’s rijden” , aldus de Mercedes-topman.
Het bericht Veel motoronderdelen van Valtteri Bottas kapot; gridstraffen later in het jaar lijken zeker verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines