Robert Doornbos: ‘Lijkt erop dat Honda de motor heeft teruggeschroefd’

Max Verstappen wist in Portugal de tweede plek te veroveren, achter Lewis Hamilton. De Nederlander had geen kans op de overwinning, omdat de Mercedes simpelweg te snel was op de rechte stukken. Dit is apart, aangezien Honda juist het sterkst was op de rechte stukken in Bahrein en Imola. Robert Doornbos heeft zo zijn verdenkingen.
De Rotterdamse voormalig Formule 1-coureur kijkt op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport terug op de race in Portimão, waar hij zag dat de Honda-motor zich niet kon meten met de krachtbron van Mercedes. Hoe dat kwam weet hij niet precies, maar Doornbos vermoedt dat Honda iets heeft veranderd in de motor, zelfs al vóór de race.
“In de kwalificatie hoorden we Max al roepen: ‘Jongens, wat is er met mijn snelheid op het rechte stuk gebeurd?’. Hij voelt dat natuurlijk gelijk, omdat je een heuvel moet beklimmen als je uit bocht 15 komt. Honda haalde maar 314 km/u op eigen kracht, terwijl de Renault- en de Mercedes-motor ver boven de 320 km/u zaten. Heeft Honda misschien iets teruggeschroefd? Dat durf ik niet zo te zeggen, maar het lijkt er wel op”, aldus Doornbos.
Het bericht Robert Doornbos: ‘Lijkt erop dat Honda de motor heeft teruggeschroefd’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines