Daily Mail: ‘George Russell vervangt Valtteri Bottas bij Mercedes dit seizoen’

Groot nieuws uit Engeland, waar de Daily Mail contact heeft gehad met personeel binnen Mercedes. Volgens het tabloid ebt het vertrouwen in Bottas vanuit het personeel steeds verder weg, na wederom een teleurstellend resultaat van de Fin in Portugal. Bottas startte vanaf pole position, maar wist niet hoger dan een derde plek te eindigen.
Bottas, die al jaren onder druk van de buitenwereld staat, aangezien hij de strijd met Hamilton maar niet kan aangaan, heeft altijd de volledige steun gehad van Mercedes. Maar de optredens van Bottas in 2021 beginnen toch te knagen bij de medewerkers in Brackley. Vooral de crash met George Russell zou pijnlijk geweest zijn. Niet vanwege de crash zelf, maar vanwege het feit dat er een Mercedes-coureur aan het strijden was met een Williams, zonder dat er mechanische problemen vooraf gingen.
Ook het tweede weekend in Bahrein in 2020, die Hamilton mistte vanwege een corona-besmetting, was een lastig weekend voor Bottas. George Russell verving Hamilton en ging in de race direct voorbij aan Bottas, wat toen al voor gefronste wenkbrauwen zorgde. Door een probleem tijdens de pitstop van Russell won de Brit de race niet, maar het was geen goed teken voor de Fin.
“Er is wat onrust in de fabriek over Valtteri. Hij heeft hét gewoon niet, dat zagen we helemaal terug in Bahrein vorig jaar, waar Russell erg sterk was”, aldus een anonieme medewerker van Mercedes tegenover de Daily Mail.
Het Engelse blad weet dat Toto Wolff nog alle vertrouwen heeft in Bottas, maar dat de druk op de baas alsmaar groeit vanuit de medewerkers op de werkvloer. Of Bottas het seizoen af gaat maken, wordt de komende maanden duidelijk…
Het bericht Daily Mail: ‘George Russell vervangt Valtteri Bottas bij Mercedes dit seizoen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines