Lewis Hamilton over W12: ‘Deze auto is nooit makkelijk’

Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte in Spanje zijn honderdste pole position in de Formule 1. Het is dit seizoen zijn tweede pole (Imola en Spanje) en hij jaagt zondag op zijn derde overwinning van het seizoen. Toch weet de zevenvoudig wereldkampioen te melden dat de Mercedes W12 geen makkelijke auto is om mee te rijden.
Na de vrije trainingen op vrijdag leek Mercedes topfavoriet voor de pole, tot Max Verstappen zijn RB16B op de eerste plek wist te zetten in de derde vrije training. Toch trok Lewis Hamilton uiteindelijk aan het langste eind, doordat hij en Mercedes de juiste balans wisten te vinden tussen VT3 en de kwalificatie.
Dat was geen gemakkelijke taak, zo laat Hamilton weten. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, liet eerder al weten dat de W12 een diva is en Hamilton kan niet anders dan het eens zijn met zijn baas.
“We hebben nog steeds veel werk aan deze auto. Het komt er nooit makkelijk uit en ik denk dat dat met deze auto ook niet zal gaan gebeuren dit seizoen”, aldus Lewis tegenover Racefans.net. “Maar we hebben een beter idee van de auto en in welke richting we op moeten gaan.”
Het gat dat Mercedes leek te hebben op Red Bull tijdens de wintertest lijkt inmiddels compleet verdwenen te zijn. Toch blijft Hamilton waakzaam, aangezien hij de W12 een lastige auto vindt om te besturen.
Het bericht Lewis Hamilton over W12: ‘Deze auto is nooit makkelijk’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines