Helmut Marko maakt Wolff met de grond gelijk: ‘Lauda had dit al lang door gehad’

De relatie tussen Helmut Marko en Toto Wolff is de laatste weken op een laag pitje geraakt. De Oostenrijkers hebben beide een hoge positie bij de twee topteams in de Formule 1 – Marko is adviseur bij Red Bull Racing, Wolff is baas van Mercedes – waardoor er wat spanningen zijn ontstaan. Zeker nu Red Bull Racing wat personeel van Mercedes heeft weggekaapt.
Eerder dit weekend gaf Wolff aan dat het Oostenrijkse team zeker 100 werknemers van Mercedes had benaderd, met astronomische salarissen, maar dat er ‘slechts’ 15 personeelsleden toegehapt hadden op het aanbod van Red Bull. De baas van het dominante team in de Formule 1 laat nog maar eens weten wat hij over deze situatie denkt.
“Alhoewel er een paar ons gaan verlaten, zijn de loyale medewerkers in de meerderheid, en flink ook. Het laat nogmaals eens zien hoe hecht onze groep is. Zelfs loterij-achtige bedragen als salaris kon ze niet eens overtuigen om te vertrekken, ze blijven bij ons omdat ze weten dat wij ze wel een goede werkomgeving kunnen bieden” , aldus Wolff tegenover Sky Sports.


Marko sneert naar Wolff


Wolff is dus erg trots op zijn personeel, wat trouw lijkt te zijn aan Mercedes, maar Helmut Marko heeft daar toch een andere mening over. Volgens de adviseur van Red Bull Racing had het niet eens zo ver mogen komen. De 78-jarige man uit Graz laat aan Formel1 weten dat Red Bull dit nooit voor elkaar had kunnen krijgen als Niki Lauda nog bij Mercedes zat.
“Niki Lauda had wél altijd nauw contact met zijn personeel op de werkvloer. Als hij er nog was, zou hij vanaf het begin al doorhebben wat wij van plan waren en daar een stokje voor gestoken hebben”, zo laat Marko optekenen. Het bericht Helmut Marko maakt Wolff met de grond gelijk: ‘Lauda had dit al lang door gehad’ verscheen eerst op GP33 .