Mercedes informeert naar legaliteit over ‘buigende achtervleugel’ van Red Bull Racing

Het management van Mercedes heeft geïnformeerd naar de legaliteit van de achtervleugel van Red Bull Racing. Dat maakt Christian Horner bekend aan RaceFans.net. Na de Grand Prix van Spanje liet Lewis Hamilton weten dat hij de achtervleugel van de RB16B wel erg zag buigen bij het accelereren, maar Horner verwacht dat dit hem is ingefluisterd.
Achtervleugels in de Formule 1 moeten een bepaalde stijfheid hebben, wat betekent dat ze niet zomaar mogen buigen. Hiermee zou er meer topsnelheid gehaald kunnen worden, aangezien er minder luchtweerstand is als de achtervleugel platter is. Volgens Mercedes buigt de vleugel aan de achterkant van de Red Bull te veel, maar volgens Horner is de auto compleet legaal.
“Natuurlijk zijn er meerdere tests uitgevoerd op de auto en is er een ‘pull back test’ gedaan, welke een achtervleugel allemaal moet doorstaan om goedgekeurd te worden. De FIA is helemaal tevreden met de auto en het heeft iedere test met vlag en wimpel gehaald” , zo laat Horner weten aan Racefans.net.
De opmerking van Hamilton na de race vind Horner dan ook opvallend, aangezien Toto Wolff eerder al heeft geïnformeerd naar het onderdeel. Maar de Red Bull-teambaas verwacht dan ook niet dat Hamilton zelf met de conclusie is gekomen dat de achtervleugel wellicht illegaal zou kunnen zijn.
“Toto heeft mij al eens eerder gevraagd naar onze vleugel. Ik heb mijn twijfels dat het Lewis’ mening was die wij hoorden, waarschijnlijk komt het van elders in het team” , aldus Horner.
Het bericht Mercedes informeert naar legaliteit over ‘buigende achtervleugel’ van Red Bull Racing verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines