Max Verstappen geeft uitleg over zijn fout tijdens de pitstop

De eerste pitstop van Max Verstappen in Barcelona verliep niet zoals we gewend zijn van Red Bull Racing. De pitcrew van het Oostenrijkse team is normaliter in topvorm en behaalt regelmatig pitstops onder de twee seconden. Maar de eerste stop van Max ging in 4,2 seconden, terwijl de Nederlander op dat moment in een hevige strijd zat met Lewis Hamilton.
Op social media ging het meteen los op Red Bull Racing. Fans waren van mening dat het team Max Verstappen in de steek liet op het belangrijkste moment. Maar na afloop van de race maakte Christian Horner, teambaas van Red Bull, bekend dat het Max was die fout zat tijdens de pitstop .
“We waren alles nog aan het klaarzetten voor de aankomende stop, toen Max de pitstraat al in kwam rijden. Dat zagen we niet aankomen, want we hadden nog helemaal geen call gegeven om naar binnen te komen. Hierdoor waren we niet klaar”,  zo liet Horner weten aan Sky Sports.
Een dag na de Grand Prix van Spanje kijkt Verstappen zelf ook terug op de pitstop. De Limburger steekt zijn hand in eigen boezem en is vooral blij met de snelle reactie van zijn team.
“Wij hadden in de eerste stint meer slijtage aan onze banden dan Mercedes, dus besloten we om eerder naar binnen te gaan. Ik dacht dat ik díé ronde al naar binnen moest, maar dat was overduidelijk niet de bedoeling. Gelukkig waren de monteurs erg snel met de banden, waardoor we niet te veel verloren”, aldus Verstappen.
Het bericht Max Verstappen geeft uitleg over zijn fout tijdens de pitstop verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines