Ook Christian Horner voert druk op bij Sergio Pérez

Nadat Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko al wat druk heeft gezet op het tweede stoeltje bij het team van Max Verstappen, laat nu ook teambaas Christian Horner weten dat ze meer verwachten van Sergio Pérez. De Mexicaan kwam afgelopen winter over van Racing Point, maar heeft tot nu toe nog geen potten kunnen breken bij Red Bull.
In Spanje kon Lewis Hamilton een vrije pitstop maken en zo Max Verstappen aanvallen, omdat Pérez buiten de pitwindow van Hamilton zat. Mercedes-coureur Valtteri Bottas zat nog wel in het window van Verstappen, waardoor de Nederlander geen keus had en wel buiten moest blijven.
Pérez is naar Red Bull gehaald om de rol van Bottas op te pakken binnen het team, maar tot nu toe wil dat nog niet lukken. In Imola liet Checo de kans liggen om veel punten te scoren voor Red Bull en in Spanje zat Pérez voor lange tijd vast achter Daniel Ricciardo. Hierdoor verloor Red Bull uiteindelijk de race.
“Ik denk wel dat het goed komt met hem, maar hij had wel een off-day gisteren”, begint Horner tegenover RaceFans.net . “Zijn race werd een stuk lastiger omdat hij zo’n lange tijd achter Daniel(Ricciardo, red.) zat. Maar het is ook wel lastig om op deze baan in te halen” , beschermt Horner zijn tweede rijder.
Toch verwacht de Red Bull-baas meer van Pérez: “We hebben hem wel écht nodig in de strijd met Mercedes. Hij moet in het gat rijden achter Hamilton, waardoor Mercedes geen strategische opties heeft zoals ze dat in Spanje wel hadden. Maar ik verwacht dat hij daar zal komen, als hij meer vertrouwen in zijn auto krijgt” , aldus Horner.
Het bericht Ook Christian Horner voert druk op bij Sergio Pérez verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines