Jenson Button: ‘Max Verstappen is de meest getalenteerde coureur aller tijden’

Volgens Jenson Button, Formule 1-wereldkampioen van 2009, is Max Verstappen de meest getalenteerde Formule 1-coureur. De Brit laat in gesprek met Motorsport.com weten dat Red Bull Racing er alles aan gelegen is om de Nederlander te behouden in de toekomst, omdat hij de enige is die Lewis Hamilton zou kúnnen verslaan.
Button, die op dit moment werkt bij Sky Sports als analist en adviseur is bij Williams Racing, heeft al meerdere malen aangegeven dat hij Verstappen één van de beste coureurs van het veld vindt. Hij plaatste de Limburger in het rijtje met Lewis Hamilton en Fernando Alonso, maar nu gaat hij nog een stapje verder.
De kampioen bij Brawn GP is namelijk van mening dat Verstappen het meeste pure talent heeft in de Formule 1. Niet van het huidige veld, maar in de complete geschiedenis van de sport.
“Max is immens getalenteerd. Als je naar de pure aanleg kijkt, dan is  Max Verstappen waarschijnlijk de meest getalenteerde coureur van allemaal. Ik weet dat veel mensen het niet met mij eens zullen zijn, maar goed, dit is gewoon mijn mening”, zo begint Button.
Als Motorsport vraagt of hij dit bedoelt over het huidige veld of aller tijden, reageert de Brit duidelijk: “Dat laatste denk ik wel ja. De meest complete coureur, als je de ervaring meetelt en de manier waarop hij de races aanpakt, is Lewis Hamilton. Maar qua puur talent kom ik toch echt bij Max uit.”
Het bericht Jenson Button: ‘Max Verstappen is de meest getalenteerde coureur aller tijden’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines