Mercedes weet zwakke punt Red Bull RB16B aan te wijzen

Andrew Shovlin, trackside engineer director bij Mercedes, laat zijn licht schijnen op het verschil tussen de Red Bull RB16B en de Mercedes W12. Volgens de Brit is de Duitse bolide op één onderdeel een stuk beter dan de Red Bull, waardoor Lewis Hamilton al drie races heeft kunnen winnen dit seizoen.
Shovlin heeft de data bekeken van de eerste vier races in 2021 en daar is één belangrijk detail naar voren gekomen. Mercedes houdt haar banden beter dan de Red Bull. Vooral de achterbanden zijn een probleem op de RB16B, terwijl het Oostenrijkse team daar de laatste jaren juist zo sterk was.
Hierdoor kon Hamilton in Spanje zo dicht bij Verstappen blijven in de eerste stint. De Brit heeft minder last van bandenslijtage, waardoor hij voor langere tijd betere rondetijden kan rijden.
“We zitten nog in een fase waar we data uit verschillende banen verzamelen en daar een analyse uit proberen te halen, maar het lijkt er nu al op dat wij een wat neutralere auto hebben”, zo laat Shovlin weten aan Motorsport.com .
“Hun auto lijkt wat strenger op de achterbanden, terwijl wij beide assen goed gebruiken én behouden. Maar de komende races zullen we meer data verzamelen, zodat we kunnen zien of het daadwerkelijk aan de auto ligt of aan hoe we de auto opzetten voor het weekend”, aldus de Mercedes-directeur.
Het bericht Mercedes weet zwakke punt Red Bull RB16B aan te wijzen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines