Red Bull blijft RB16B updaten: ‘Gaan kampioenschap niet weggooien’

Red Bull Racing heeft voor het eerst sinds 2013 weer eens kans om echt om het kampioenschap te strijden. Sinds de invoering van de hybride-motoren is Mercedes de dominante ploeg geweest, maar Red Bull lijkt er in 2021 vrij dicht op te zitten. Volgens Helmut Marko moet zijn team hier nu gebruik van gaan maken.
In 2022 wordt er een grote reglementswijziging doorgevoerd in de Formule 1, waarbij de auto’s flink gaan veranderen. Waar de downforce nu vooral wordt behaald via de voor- en achtervleugel en de bargeboards, zal dat vanaf volgend jaar vooral door de vloer gedaan worden. Hierdoor hoopt de Formule 1 dat er minder vuile(circulerende) lucht achter de auto’s vandaan komt, zodat inhalen makkelijker wordt.
Helmut Marko weet dat Red Bull volgend jaar direct sterk moet zijn, maar de Oostenrijker wil de kans op het kampioenschap niet weggooien, omdat het team zich té veel concentreert op 2022. Red Bull blijft daardoor dit jaar doorontwikkelen.
“We blijven onze auto ontwikkelen, dus er komen updates aan. We kunnen alleen nog niet met zekerheid zeggen wanneer die op onze auto’s zitten. We gaan de kans op het kampioenschap niet weggooien en ons te vroeg op 2022 richten. We maken nog steeds kans, aangezien we nog minder dan één vijfde van alle races verreden is”, aldus Marko tegenover ORF.
Het bericht Red Bull blijft RB16B updaten: ‘Gaan kampioenschap niet weggooien’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines