Turkse media melden dat Grand Prix van Turkije officieel niet doorgaat

S Sport Turkiye maakt bekend dat de Turkse Grand Prix officieel is afgelast. De race, die tussen 11 en 13 juni gepland was als invaller voor de Canadese Grand Prix, kan geen doorgang vinden door de strenge coronamaatregelen in Engeland. Sinds vorige week is Turkije op een quarantaine-lijst gezet door Groot-Brittannië, net na de aankondiging van de Grand Prix.
In het tweede weekend van juni stond eigenlijk de Grand Prix van Canada gepland, maar de Canadese overheid heeft een stokje gestoken voor dat plan. Hierdoor besloot de Formule 1 om terug te keren naar Istanbul, waar vorig jaar ook gereden werd tijdens het ‘corona-seizoen’.
Maar nu lijkt ook die optie verdwenen te zijn. S Sport Turkiye, de zender die de uitzendrechten heeft voor de Formule 1 in Turkije, meldt namelijk dat de race officieel is afgelast. Reizigers vanuit Turkije moeten namelijk 10 dagen in quarantaine in een hotel bij aankomst in Groot-Brittannië. Hierdoor zou de organisatie van de Formule 1 besloten hebben om niet naar Istanbul af te reizen.
Of er een vervanger komt is nog niet duidelijk. Volgens ingewijden gaat er in ieder geval níét gereden worden op de Nürburgring of de Hockenheimring. Beide circuits hebben nog niks vernomen van de Formule 1.
Het bericht Turkse media melden dat Grand Prix van Turkije officieel niet doorgaat verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines