Daniel Ricciardo over strijd met Max Verstappen bij Red Bull: ‘Altijd met respect’

McLaren-coureur Daniel Ricciardo kijkt nog altijd met goede gevoelens terug naar zijn tijd bij Red Bull Racing. De Australiër voelde zich in 2018 misschien niet meer helemaal thuis bij het Oostenrijkse team, maar de relatie die hij met zijn teamgenoot had, is daarna nooit meer hetzelfde geweest. 
Tegenover het Franse AutoHebdo laat Ricciardo weten dat hij erg genoot van zijn gevechten met Max Verstappen. Maar nog zelfs vóór dat de twee elkaar écht tegenkwamen op de baan, kreeg Ricciardo al energie van Verstappen. De Nederlander liet tijdens de eerste training in Spanje 2016 al zien dat hij niet naar het circuit kwam om grapjes te maken.
“Vanaf de eerste training zat hij er gelijk bij, daar kreeg ik energie van. Ik zag gelijk dat hij snel zou zijn”, zo begint Ricciardo bij het Franse magazine. Toen de twee elkaar wel tegen gingen komen op de baan, waren de gevechten vaak op het randje en hier en daar gingen ze er overheen.
“Op de baan gaven we elkaar geen centimeter, wat soms wel eens voor lastige situaties zorgde, zoals in Hongarije 2017 of Azerbeidzjan 2018. Maar we hebben altijd écht respect voor elkaar gehad, omdat we wisten van elkaar hoe de ander met de situatie om zou gaan. We gaven beide alles en aan het einde van het weekend groette de verliezer de winnaar wel gewoon. Dat haatte je natuurlijk, maar dat maakte het wel eerlijk”, aldus de Australiër.


Toekomst Verstappen


Tussen 2016 en 2018 heeft Ricciardo van dichtbij gezien hoe Verstappen groeide als mens en Formule 1-coureur. De Nederlander was nog steeds slechts 21 jaar oud toen Daniel Red Bull Racing verliet. Nu, twee-en-een-half jaar later, kijkt Ricciardo naar de toekomst van zijn voormalig ploeggenootje.
“Max zal net zo lang in de Formule 1 rijden als hij zelf wil. Hij heeft het vermogen om in zijn dertiger jaren nog op het hoogste niveau te presteren. Eigenlijk zoals Lewis Hamilton dat nu doet.” Het bericht Daniel Ricciardo over strijd met Max Verstappen bij Red Bull: ‘Altijd met respect’ verscheen eerst op GP33 .